Even voorstellen

Ik ben Carola van Houdt (1967) getrouwd en moeder van vier kinderen, waarvan onze eerste dochter na de geboorte is overleden aan de gevolgen van een hernia diafragmatica. 

Hoewel ik altijd al geïnteresseerd was in gezondheid, wilde ik na het overlijden van onze dochter vooral antwoorden en ging ik op zoek naar diepere oorzaken in de breedste zin van het woord. Wat betekent gezondheid eigenlijk en wat betekent het voor mij. Niet iets waar ik zomaar een antwoord op vond, maar wel een begin van een brede zoektocht en een dynamisch proces.

Ook ben ik gedurende de jaren steeds meer gaan kijken naar een balans tussen enerzijds wat ik zelf kan doen om gezond te leven en te blijven, en anderzijds wanneer schakel ik hulp in via de reguliere zorg maar ook wat kan de complementaire zorg mij bieden.

Waarom dan Shiatsu therapie? Bij Shiatsu vallen al mijn interesses samen. Je gaat uit van de mens als geheel en kijkt niet alleen naar de specifieke klacht, je gaat op zoek naar de diepere oorzaken. Tijdens een burn-out heb ik ook letterlijk aan den lijve ondervonden wat Shiatsu voor je kan betekenen. En nog steeds boek ik regelmatig een behandeling bij een collega therapeut. Een soort APK-tje zeg maar. Zo onderhoud ik mijn eigen gezondheid.

Met al mijn opgedane kennis en ervaring ben ik in staat jou ondersteuning te bieden in de aanpak van klachten en het zorgen voor jezelf. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij mij terecht voor dat APK- tje waardoor je je gezondheid op peil kunt houden.  

Als Shiatsu therapeut ben je nooit uitgeleerd. Naast dat ik vanuit mijn beroepsvereniging de plicht heb jaarlijks bijscholing te volgen, beleef ik er ook enorm veel plezier aan mezelf te blijven ontwikkelen hierin. De intervisie samen met collega therapeuten draagt hier zeker ook aan bij. 

Opleidingen

2024
Bijscholing

MBK, Weerstand in de praktijk, BiVT

Cupping, Marian Huisman opleidingen

2024
Instituut voor Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur, module 1 & 6

Het combineren van licht en kleurentherapie met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten volgens de TCM. 

Basisseminar & Conflictoplossingen I

2023
Bijscholing

MBK, Oncologie, reguliere inzichten -Total Health

2022- 2023
Hands on Tao

Stoel Shiatsu 

Houdingen, massage en behandeltechnieken op een massagestoel.
2022
Bijscholing

MBK darmfunctie en ontstekingen- Total Health 

Rugpijn- Qing Bai/ Wim Sanders

Stone Medicine deel 2- Qing Bai/ Jolanda Veassen

Stone Medicine, deel 1, gebruik van stenen en mineralen volgens de TCM- Qing Bai/ Jolanda Veasse

2021
Bijscholing

Xi-clef punten- Qing Bai/ Bregtje Sebregts

Burn-out, diagnose van de diagnose- Qing Bai/ Wim Sanders

Klachtbehandeling na Covid -19- Touch of Tao/ Bill Palmer

Stemvorktechnieken- Regina Cove

Voelend diagnosticeren - Maartje Huibers

2020 - 2021
De Energieschool

Medische Westerse Basiskennis (MBK) (Cipon)

Ziektebeelden vanuit de reguliere geneeskunde bekeken, aangevuld met brede complementarie inzichten.
Inleiding in de PSBK. (psycosociale basiskennis)


2016 - 2018
Academie Qing Bai

Shiatsu therapeut

Geschoold in de traditionele Chinese geneeskunde. Diagnosticeren van de disbalans via hara, pols en tong en behandelen van klachten volgens de 5 elementen, Wu Xing en meridiaanpunten.
Moxa-technieken, cupping

2015 - 2016
Academie Qing Bai

Shiatsu massage

Basistechnieken en basiskennis van de traditionele Chinese geneeskunde, meridianen, 5 elementen, Yin/Yang,  makkaho strekkingen/ Do -in